Bredbåndsguide – hvad betyder ”Mbit”?

Bredbånd er noget, som næsten alle har brug for. Det er med til at vi kan bruge internettet, og generelt have en forbindelse til forskellige ting. Men bredbånd kan nogle gange være svært at forstå og forholde sig til. Der er nemlig mange til, man skal tage stilling til. For hvad er bredbånd egentligt, og hvordan virker det? Og ikke mindst hvilket bredbånd, man skal vælge. Det kan derfor være en god ide at være grundig, når man kigger på forskellige udbyderes tilbud. Sammenlign priser på gobredbaand.dk, og find det bredbånd som passer bedst til dig og dine behov. På den måde kan du faktisk også spare nogen penge, i forhold til hvis du bare valgte en tilfældig udbyder.

Hvad er Mbit?

Når man snakker om bredbånd, vil man ofte komme forbi ordet ”Mbit”. Mbit står for megabit, som er den enhed man bruger til at se, hvor hurtigt data transmitteres. Megabit er noget du skal tage stilling til, når du vælger et nyt bredbånd. Der er nemlig forskellige muligheder – det kunne for eksempel være Kviknet internet. Hvis dig og din familie kun bruger internettet til at tjekke mails eller andre småting, kan man nøjes med 10mbit. Hvis i derimod gerne vil kunne se film og streame andre ting på nettet samtidig i familien, skal i have mellem 20-50 megabit. Hvis internettet skal benyttes af rigtigt mange på en gang (som på et kontor), skal du have omkring 100 megabit. På den måde kan alle være på samtidig, uden nogen problemer med langsomt internet.

Betaler du for mere end du bruger?

Hvis du i forvejen har et bredbånd, men overvejer at skifte til noget billigere, kan du kigge på hvor mange megabit du betaler for i forhold til, hvor mage du bruger. Det kan nemlig sagtens være, at du betaler for langt mere megabit, end du egentligt har brug for. Overvej derfor hvad du skal bruge dit net til, og hvad dine behov er. Bruger du for eksempel de sociale medier meget, eller måske slet ikke? Overvej disse ting, inden du vælger nyt bredbånd.